Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD’den Hamas’a tehdit

Suriye’de diğer muhalif gruplarla çatışan IŞİD, bu sefer Gazze'yi yöneten Hamas’ı tehdit etti. İnternete yüklenen videoda “Bugün Suriye’de olanlar, Gazze’de de olacak” dendi.



Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) Gazze'yi yöneten Hamas’ı tehdit etti. Ä°nternete yüklenen 16 dakikalık videoda, IŞİD üyeleri Hamas’ın bölgedeki gücünü bitirecekleri iddiasında bulundu. IŞİD üyeleri, Hamas’ın Selefi grupları baskı altında tuttuÄŸunu ve ÅŸeriatı yeteri kadar uygulamadığını söyledi.

Suriye’nin Åžam kentindeki Yermuk Mülteci Kampı’nın bir bölümünü kontrol ettiklerini hatırlatan IŞİD üyesi, burada aralarında Hamas’a baÄŸlı bir grubun da olduÄŸu Filistinlilerle çatıştıklarını söyledi. “Yemin ederiz ki bugün Suriye’de, özellikle de Yermuk Kampı’nda olanlar, Gazze’de de olacak” dedi.

Videoda “Cihadın amacı toprağı özgürleÅŸtirmek deÄŸildir. Allah’ın tanımladığı ÅŸekilde cihat, Allah’ın yasası için savaÅŸmak ve onu uygulamaktır” ifadesini kullanan IŞİD üyesi, Hamas’ı Ä°ran, Hizbullah ve ‘milliyetçi’, ‘seküler’ ve ‘sosyalist’ gruplarla temas kurduÄŸu için eleÅŸtirdi.

Bir diÄŸer IŞİD üyesi Hamas’ın kendilerini ‘Harici’ olarak nitelendirdiÄŸini belirtti. Kendilerinin aşırılıkçı olarak görülen Harici nitelemesini kabul edemeyeceklerini söyledi.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.